|
| Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Jennifer L.L. ® Gold Admin
Mesaj Sayısı : 516 Rap Gücü : 714 Kayıt tarihi : 15/03/09 Yaş : 34 Nerden : İsTanBuL
| | | | Jennifer L.L. ® Gold Admin
Mesaj Sayısı : 516 Rap Gücü : 714 Kayıt tarihi : 15/03/09 Yaş : 34 Nerden : İsTanBuL
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Cuma Haz. 12, 2009 5:41 pm | |
| Hümeyra (İffet Sütçüoğlu)
Hümeyra Akbay Bilinen adıyla Hümeyra (d. 15 Ekim 1947, İstanbul) Türk besteci, söz yazarı, müzisyen ve oyuncu.
1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen Hümeyra, Avrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır.
Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit oldu. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan intihar", "Beyhude" gibi albümler de yaptı. Tutkulardan intihar, Türkiye'de rap müzik tarzında söylenmiş ilk şarkı örneğidir.
Önce tiyatro, sonra televizyon, en son da Talihli Amele'yle sinema oyunculuğuna başladı. Ferhan Şensoy'un "Ortaoyuncular" ekibiyle 1985 yılında "İçinden Tramvay Geçen Şarkı" da rol aldı. 1986'da "Asiye Nasıl kurtulur?" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal Ödülü kazanmıştır. 10. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın geleneksel onur ödülü "Işık Saçan Apollon" 2007 yılında kendisine verilmiştir. Fikret Hakan ve Ömer Kavur'la evlenip boşandı.
Diskografi
45'lik
Benim Derdim Seninle - Bundan İyisi Can Sağlığı Ceylan - Yalan Dünya Dilber - Perişan Do Do Do Si Si Re - Sevdim Seni Bir Kere Dönülmez Bir Yoldayım - Ey Sevgili Sevgilim Kördüğüm - Yol Olmasa (Güzelliğin On Para Etmez) - Ölüm Onu Bana Sakla - Sus Duymasın Otuz Beş Yaş - Susun Susun Ağlayacağım Seni Bırakamam - Yüzün Yağmurda Sessiz Gemi - Şükür Verdiklerine
Uzun Çalar (Long Play)
Anlatamıyorum, (1977) Benim Şarkılarım (1984)
Albüm (MC/CD)
Yıllar Sonra (Sarp-1987) Tutkulardan İntihar (1990) Beyhude (1997) Eski 45'likler (2000)
Filmleri
Ulak - 2008 Sınav - 2006 Babam ve Oğlum - 2005 80. Adım - 1996 Yaz Yağmuru - 1993 Devlerin Ölümü - 1990 Kurt Kanunu - 1991 Köşedönücü - 1987 Mine - 1982 Kırık Bir Aşk Hikayesi - 1981 Talihli Amele - 1980
Dizileri
Kelebek Çıkmazı Avrupa Yakası Sıla Estağfirullah Yokuşu
| |
| | | Jennifer L.L. ® Gold Admin
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Cuma Haz. 12, 2009 5:45 pm | |
| Gülse Birsel (Aslı Sütçüoğlu)
Doğum Yeri : İstanbul Doğum Tarihi : 11 Mart 1971 Eğitimi : Lisans
Gülse (Şener) Birsel, (d. 11 Mart 1971, İstanbul). Gazeteci, yazar, oyuncu.
Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi'nde ekonomi okumaya başladı. Üniversitenin ikinci yılında Aktüel dergisine muhabir olarak girdi. 1994'te Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve ABD''ye gitti. New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, üç ay boyunca ATV'de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazdı. Ardından Esquire dergisinin yayın yönetmeni oldu. Bir yıl bu görevi sürdürdükten sonra Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçti. Bu arada Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çıkarttı. 2001 ve 2002 yıllarında Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin yayın danışmanlığını yürüttü.
ATV'de yayımlanan Avrupa Yakası adlı dizinin yazarı ve oyuncusudur.Bu dizide kendi oyuncuğuluğunu göstermektedir.Bugün izlenme rekorları kıran Avrupa Yakası bir çok hedef kitleye yayılmıştır.Cumartesi ve pazar günleri Sabah gazetesinde yazmaktadır. Bir dönem g.a.g. adlı TV programının metin yazarlığı ve sunuculuğunu yapmıştır. Mart 2003'te gazete yazıları ve bazı g.a.g. metinlerinden oluşan Gayet Ciddiyim adlı kitabı yayımlandı. 2004'te Hâlâ Ciddiyim, 2005 yılında ise "Yolculuk Nereye Hemşerim?" adlı kitapları yayımlandı. Yazdığı üç kitap da Çok Satanlar arasında yer almıştır.Gazeteci televizyoncu Murat Birsel ile evlidir. | |
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Cuma Haz. 12, 2009 5:54 pm | |
| Veysel Diker ( Tacettin )
Yıllardır ekranlarda ve beyaz perde de izlediğimiz Veysel Diker, son günlerin nam-ı değer Tacettin’i… Avrupa Yakası ile evlere giren oyuncu aslında dünden bugüne bir çok hatırı sayılır projede rol aldı. (Yılan Hikayesi, Şaşı Felek Çıkmazı, Evdeki Yabancı, Dedelerimi Evlendirirken, Tatlı Hayat, Son, Abdülhamit Düşerken, Fişgittin Bey, Avrupa Yakası, Sevda Tepesi, Hayırdır İnşallah, Dünyayı kurtaran adamın oğlu, Adem’in Trenleri) Her an kahkayı basıveren neşeli halleriyle içinde bir çok şeyi öğüttüğünü sergileyen DİKER, naifliği ve duyarlılığıyla da gerçek bir sanatçı... 1967 yılında doğdum, biraz yaşlıyım. Konservatuardan önce başka bir bölüm okudum. İşe başladım hayatımda her şey yolunda gidiyordu… Tiyatroyu kafaya taktım o zaman 23 yaşındaydım. Konservatuar’da tiyatro bölümünde okudum. Daha önce amatör olarak tiyatro yapıyordum zaten. Okul bitti. Ankara’dan İstanbul’a geldim. 8 yıldır İstanbul’dayım. Bir çok dizi, reklam ve sinema filmlerinde rol aldım. 1985’den beri tiyatroyla uğraşıyorum. 1990’dan beri profesyonel olarak çalışıyorum. Oyunculuk serüvenim devam ediyor ve keyifli gidiyor. Uzun bir emek döneminin keyifli günlerini yaşıyorum diyebilirim. Bu alanda var olmak için çok emek harcadım. Ve sanırım şimdi bir şeyler oturdu. Mesela yemek yapmayı çok seviyorum. Örneğin dün, Karayip usulü balık yahni yaptım. Dünya mutfaklarından örneklerle balık yemekleri yapıyorum son günlerde… Tatil yapmayı çok seviyorum. Sinemayı tabi ki çok seviyorum. En son vizyon filmlerinden Hırsız’ı izledim. Çok güzeldi. | |
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Cuma Haz. 12, 2009 5:54 pm | |
| Yavuz Seçkin ( Sertaç )
Şişli Motor Meslek Lisesi mezunuyum. Aile tarafından yönlendirme ile... ''Bu motorcu olsun'' dediler, okul bitti. 28 yaşında tam olarak yeteneğimi keşfettim. Taklit yeteneğine emitatörlük diyorlar. Ve bu piyasaya, Radyo Klas'ta 'Yavuz'un Minibüsü' ile girdim. Ondan sonra 250 ünlüye şaka yaptım. Bir radyo programcısının medyada tanınması çok kolay bir şey değil. Bir Beyaz vardı tanınan. O da bizim radyodaydı. Yani çok fazla örnek yok. ''Kendimi radyoda nasıl ön plana çıkarırım'' diye, düşündüm. Bir gece sabaha kadar kafa yordum, ''Ünlüleri arayayım ve bir başka ünlü gibi konuşayım'' dedim. O gecenin sabahında radyoda Tülin Şahin'e şaka yaparken buldum kendimi. Kuşum Aydın olarak Tülin'le 15-20 dakika sohbet ettik. O her şeyi anlattı. Kapatıp, yeniden aradım ve ''Şakamızı beğendin mi?'' diye sordum Tülin’e, şaşkınlıktan dondu kaldı. Kendine gelince, çok güldü ve çok beğendiğini söyledi. O konuşmalarda özel hayatla ilgili detayları da veriyor birçok insan, düşünsenize magazin için çalışsak ne malzemeler çıkar. Böylece radyo şakaları başladı. Bayağı bir sansasyon yarattı.
Sinan Çetin'i de bir gün işlettim. Herhalde kafasında yer ettim. Bir gün Sinan Çetin beni Plato Film'e çağırdı. Suratıma baktı, kafama baktı. ''Acayip bir tipsin sen'' dedi bana. Suratımı değişik buldu herhalde. Ve 'Projeye Yavuz'u da yazın' dedi. O ara ben hala hangi proje olduğunu bilmiyordum. Bir hafta sonra Plato'ya çağrıldım, Gülse Birsel oradaydı. Bana 'Avrupa Yakası'ndaki Sertaç karakteri önerdiler. Gülse, ''Bu tipe sen çok uyarsın'' dedi. Biliyorsunuz Sertaç birazcık ahlaksız, dalkavuk, arkadaş sırtından geçinen biri. Gülse bunu gözlerimin içine bakarak söyledi. Tabii şaka bunlar (gülüyor). O ara kadroda bir tek Tahsin Bey olarak Gazanfer Özcan belirginleşmişti. O anlamda da çok sevindim. Çünkü radyodan televizyona geçmek pek kolay değil. | |
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Cuma Haz. 12, 2009 5:55 pm | |
| Rutkay Aziz (Bülent)
Hayatı
Rutkay Aziz, 1947 yılında İstanbul' da doğmuştur. Asıl adı Aziz Rutkay' dır. Avusturya Lisesi'nde soyadı, addan önce okunduğu için ismi Rutkay Aziz olarak söylenegelmiştir. Avusturya Lisesi' ni bitirdikten sonra Bakırköy Lisesi' ne kaydoldu. Lisans öğrenimini Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi' nde tamamladı. Tiyatroya lisede öğrenim gördüğü yıllarda başladı. Muhsin Ertuğrul yönetimindeki LCC tiyatro okulunda tiyatro eğitimi aldı. İlk tecrübe deneyimini Peter Weiss'ın "Marat-Sade" oyunundaki "Marat" rolüyle yaşadı. Tiyatro hayatına 1971 yılından itibaren Ankara Sanat Tiyatrosu' nda devam etti. 1973 yılında yine bu tiyatroda sanat yönetmenliği ve yönetmenlik yapmaya başladı. İlk sinema deneyimini 1987 yılında "Yer Demir Gök Bakır" filmiyle yaşadı. Ziya Öztan' ın yönettiği hem sinemada hemde televizyonda dizi halinde yayınlanan "Cumhuriyet" filminde Mustafa Kemal ATATÜRK rolünü oynadı. İyi derecede Almanca ve Fransızca bilmektedir. Şiir okuma ve yazma uğraşları arasındadır. Tiyatro faaliyetlerinin yanısıra 2004 yılından beri ATV'de yayınlanan Avrupa Yakası adlı dizide Çapkın Bülent Karakterini canlandırmaktadır.
Filmleri
Yer Demir Gök Bakır, 1987 Sis ,1988 Ada, 1988 Cahide,1989 Ölü Bir Deniz, 1989 Gizli Yüz, 1990 Piano Piano Bacaksız, 1992 Kurtuluş, 1996 Cumhuriyet, 1998 Duruşma, 1999 Kemal' in Askerleri Gülüm, 2002 Halk Düşmanı, 2004
TV Yapımları
Geçmiş Bahar Mimozaları, 1989 Bizimkiler, 1989 Yunus Emre, 1989 Yazlıkçılar, 1994 Tutku, 1996 Gözlerinde Son Gece, 1996 Savunma, 2001 Herşey Aşk İçin, 2002 Yaz Gülü Fuat, 2002 Hayat Bilgisi, 2003 İstanbul Şahidimdir, 2004 Aşkın Mucizeleri, 2004 Avrupa Yakası, 2004
Ödülleri
* Evler Evler adlı oyun ile En İyi Erkek Oyuncu ödülü * Sis filmiyle Türkiye Sinema Yazarları Derneği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
| |
| | | | hilary__love Co Admin
Mesaj Sayısı : 664 Rap Gücü : 1097 Kayıt tarihi : 16/03/09 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Paz Haz. 14, 2009 2:30 pm | |
| Paylaşım için saol cnm.. ((: | |
| Konu: Geri: Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi Paz Haz. 14, 2009 6:16 pm | |
| | |
| | | | Avrupa Yakası OyuncuLarı Hakkında >> Vikipedi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |